ウィスコンシン州キャッシュトン高校に留学中の川畑愛心さんから第1回目の留学報告が届きました。

皆さんこんにちは。ウィスコンシン州に留学中の川畑愛心です。8月15日に日本を出発し、アメリカで生活し始めてから1ヶ月と少しが経ちました。第1回目のレポートでは研修、ホストファミリー、学校について書きたいと思います!

まずオハイオ州のコロンバスで10日間の研修がありました。私の研修期間のホストファミリーはファザー、マザー、22歳のブラザーでした。本当に本当に優しいファミリーで、毎日研修が終わった後にショッピングに連れて行ってくれたり、マザーの職場である病院に行きマザーの研究室の中に入れてくれたり、10日間で本当にたくさんの場所に行きました。家にいる時は、ファザーとテレビでアメリカンフットボールの試合を見たり、マザーと少し夜更かしして映画を見たり、22歳のブラザーとは風船で動物を作って遊んだりしました(笑)研修に行けば北星の友達や他の日本の留学生がいて、研修から帰れば大好きなファミリーがいて、本当に充実した10日間でした!今でも研修期間に戻りたいなって思ったりします(笑)

友達とファミリーと涙のお別れをして、今はウィスコンシン州にいます!私のホストファミリーはファザー、15歳のシスター、6歳のシスターです。15歳のシスターとは一緒にチアリーディングをやっています。事前にチアリーディングをやりたいと言っていたので、ウィスコンシンに着いた次の日から練習に参加できました!そこで学校が始まる前に友達ができたので、学校初日に困ることは特になかったし、1人になることもありませんでした。授業も友達や先生に助けてもらってなんとかついていっています!

最後に私の留学での目標は、面倒くさい病や恥ずかしさを捨てて色んなことに挑戦することです!ここにきて私は既に色々な失敗をしたし、これからもたくさん失敗をすると思うけど、全部乗り越えて来年の5月?6月?には日本にいる時の私とは見違えるような、成長した姿で帰ります!最後まで読んでくれてありがとうございました。また次のレポートで会いましょう~~~

Hi everyone! I’m Ako, staying in Wisconsin. One month has passed since I came to America. In this report, I will write about language camp, host family, and school!

I stayed in Ohio for language camp. My host family was father, mother, and brother. They were really really kind to me, and I went out to lots of different places. At home, I watched American football game with my host father, I watched movies with my host mother, and I made animals using balloons. I had a wonderful time with my friends and host family in Ohio! I’m sometimes missing Ohio…lol

I’m in Wisconsin now! My host family is father, and two sisters. I’m in cheerleading club with my sister, and she is 15 years old. I told my host family that I want to do cheerleading before going to America, so I could join practice the next day I came to America. I made friends before school started, so I had no trouble on the first day of school. Thanks to my friends and teachers, I can understand classes somehow.

School was not all fun. In biology class, a boy threw me gum, and he made a fool of my name. I could not talk to anyone about it. Finally, I had a fever. I talked with my host father, principal, and counselor. Thanks to them, I could solve the problem. I’m having a fun school life with my friends now. Lastly, my goal of study abroad is to challenge everything! Thank you for reading it to the end. See you next report!

IMG_0001 IMG_0217 IMG_0818