アメリカに留学中の柴崎るみなさんから第2回目の留学報告が届きました。

こんにちは Hi 안녕하세요 你好 عليكم السلام

コネチカット州に留学している柴崎るみなです!前回のレポートからの2ヶ月間は、本当に早く過ぎ去ったように感じます。

クロスカントリーのシーズンが終わって、今は部活には所属していません。その代わりずっと前から入りたかったKclub(Korean club)に所属しています! Kclubの活動日である火曜日は、毎週クロスカントリーのmeetがあってずっと参加できずにいたんです。活動は週1ですが、Kpopという共通の好きな話題のおかげで新しい友達もできました。毎週火曜日が楽しみです!でも走ることとコーチが少し恋しいです笑

次に英語力について。リスニング力はかなりあがってきていて、前に比べて聞き返すことがかなり少なくなりました。その反面、スピーキング力の向上はなかなか感じられなくて焦っています。未だに話すことが怖いと思ってしまうこともあって、そんな時には自分が情けなくなってしまいます。でもネガティブ思考に陥ってしまうのは留学生活において一番タブーなことだと分かったので、とにかく前向きに頑張ります。

アメリカに来てもう5ヶ月だなんて不思議です。長いような。短いような。

私は新しい環境に慣れるのが得意ではありません。でもさすがに5ヶ月もアメリカにいると、ここでの生活やルーティンが“日常”となって私に溶け込んできているのを感じます。前よりほんの少しだけ余裕がでてきたからこそ、日本が恋しくなる時もあります。初雪が降った日、白くなった外の景色を見て札幌を思い出して恋しくなりました。雪は大嫌いですが、雪の日は2時間遅れで学校が始まるので雪が大好きになりそうです!笑

この2ヶ月間は本当に色々なことがあって、悲しいこと、悔しいこともたくさんありました。でも辛いことからは学ぶことも逃げることもできます!残りの留学生活、辛いことがあってもそこから学び続けられたらいいなと思っています。

それでは次のレポートでまた会いましょう!2017年ももうすぐ終わりますね。みなさんメリークリスマス。そして良いお年を!☺

Hi from Connecticut! I’m Lumina Shibazaki. This is my second time to write a report. I’ve been little busy lately.

Cross country was over in October, and now I’m a member of Kclub I have wanted to join for a while. Although there is only one activity for a week, I enjoy it very much. I made new friends through Kpop. I’m looking forward to every Tuesday, though I miss running and my coach.

Second is about my English skill. My listening skill has progressed. I, however, feel like there is no progress about my speaking skill. I’m so disappointed with myself when I’m still afraid of speaking English. But I found out that being negative should be avoided, so I’ll just think positive and keep trying.

I can’t believe I’ve been here for 5 months. This is crazy how time flies. I’m not quick to adapt new surroundings, but finally I’m used to them. I come to miss Japan when falling white snow reminds me of Sapporo. Probably, I’ll come to like snow because my school starts 2 hours late if it snows.

I have experienced bunch of things since I wrote out my last report. Sometimes I felt frustrated and sorry for myself. Many things can hurt me, but I know I can either run from it or learn from it. I want to keep learning through my experience!

2017 is almost done! I’ll see you my next report. Merry Christmas and A Happy New Year:)

rumina2-1 rumina2-2 rumina2-3