テキサス州イースト・チェンバー高校に留学中の蔵中美月さんから第1回目の留学報告が届きました。

皆さんこんにちは!テキサス州に留学している蔵中美月です。今まで見ていた留学レポートを自分が書いていると、なんだか不思議な感じがします。テキサス州に来る前にアリゾナ州で3週間の現地研修があったので今回はそのことをメインに書こうと思います。

私のホストファミリーはファザーとマザーと14歳と17歳のシスター、そして9歳と11歳のブラザーでした。とても優しいファミリーで私がアイスクリームが好きなことをホストファミリーを決める前に作成した書類をみて知っていたらしく、空港で会ってからすぐにアイスクリームショップに連れて行ってくれました。その後も何回もいろいろなアイスクリームショップに行きました。さらに、日本食を食べに行ったり映画館やトランポリン、ヨガスタジオなど様々なところへ連れて行ってくれました。毎日とても楽しく生活をすることができました。あと、アメリカの食べ物はすべてがビックサイズで味が濃くて脂分ばかりです。さらに、スイーツはとても甘いです。でも美味しいです!これは太りたくなくても太ります笑。今後の体型が~

研修ではスラングや単語などを日本人の他の留学生と学びました。グランドキャニオンに12日の旅行に行きました。とても楽しかったです。また、メジャーリーグの野球観戦に行きました。まさか行けるなんて思ってなくてとても嬉しかったし良い経験になりました。3週間という短い期間でしたが毎日とても楽しく充実した日々を送ることができました。

留学に来てから本当に親の有難みが分かりました。親はもちろん私に関わってくださっている全ての人たちに日々感謝です。私の留学中の目標は、日々笑顔で感謝の気持ちを忘れずに過ごし、他人とは比べずに自分ができる精一杯のことをやり、せっかくのチャンスなのだから無駄にならないように楽しく過ごすことです。そして、帰国してから素晴らしい経験になったと思えるような留学にしたいです!

最後まで読んでくださりありがとうございました!では、次回のレポートで!

Hello!  I’m Mitsuki and I’m staying Texas.  I fell strange, because I write report right now.  I will write about preschool in Arizona.  It was 3 weeks.

My host family was father, mother, two sisters, and two brothers.  They were very kind.  I went to a lot of ice cream shops with them.  It is because ice cream is my favorite food.  Also, I went to the Japanese restaurants, movie theater, trampoline place, and yoga.  I could enjoy every day.  American foods are very big and high calories.  Also, sweets are very sweet, but it is delicious.

I learned slangs and words with other Japanese exchange students in preschool.  We went to Grand Canyon and it was very fun.  Also, I went to the baseball game!  It was very fun and became very good experience.  It was only 3 weeks, but I could make great memories.

I realized that my parents are very important for me.  I have to be thankful to them also all people I met.  My goals are having time with smile and thankful every day.  Also, I don’t compare with other persons.  This is very good chance to study for my future, so I want to make a lot of great experiences.

Thank you for reading!  See you in the next report.