アメリカのミズーリ州、ハンニバル高校に留学中の金田季子さんから第1回目の留学報告が届きました。

こんにちは。アメリカに来てから3ヵ月が経ちましたが、ここでの生活をとても楽しんでいます。コロラド州での3週間の英語キャンプに参加してから、現在のミズーリ州に来ました。学校生活は、とても楽しく過ごしています。たくさんの友達が私に声をかけてくれますし、私を助けてもくれます。授業には何とかついていけていると思います。英語の授業はとても難しいですが。先日アメリカ史のテストで満点を取ったんですよ。毎週木曜日には、友達と一緒に教会に行っていますが、日本の教会とはかなり違います。讃美歌にロックを歌うので、とてもカッコいいです。男友達の一人が私をホームカミングに誘ってくれましたが、予定があっていけませんでした。最近ほぼ毎日放課後に友達と一緒に出掛けています。フットボールの試合を見に行ったり、お化け屋敷に行ったりもしました。毎週土曜日の朝はボランティア活動をしています。それから、インターアクトのメンバーにもなっています。ここでの生活は本当に楽しいです。でももっと英語力を伸ばしたいですし、言いたいことを何でも英語で言えるようになりたいと思っています。

<原 文>

Hi. It’s been 3 months since I came here and I’m really enjoying my life in the U.S. I’m in Missouri now and I was in Colorado for 3 weeks for English camp before I came here. Also, I’m really enjoying my school life. Many students talk to me as well as help me. I can keep up with each class I guess. English class is kind of hard though. I got a perfect score in American History’s test. Every Thursday, I go to church with my friends, it’s very different from churches in Japan. We sing Christian Rock and it’s cool. Although one of my friends who is a boy asked me to go to homecoming, I couldn’t go because I had a plan. Recently, I hang out with friends after school almost every day and also I went football game and haunted house with my friends. I do volunteer every Saturday morning. Also, I’m a member of interact club. All I can say is I’m having fun. However, I wanna improve my English more and then I wanna say in English whatever I want to.

image1 (1) image2