検索 OPEN/CLOSE

英語科の長期留学レポート

英語科の長期留学レポート

ミシガン州オワッソ高校に留学中の関根輝歩さんから第4回目の留学報告が届きました。

皆さん、こんにちは。ミシガン州のオワッソ市に留学中の関根輝歩です。ミシガン州では寒波が凄く、学校が10回以上も休校になりました。日本では滅多に休校になることがないのでこれくらいで休校かと思いました。こちらでは生徒が運転して登校することもあるのでちょっとしたことで休みになります。さて、今回のテーマは留学を通して成長したことです。

残念なことに、私自身では自分の成長したところがわかりません。私としては性格はほとんど留学前とは変わっていないと思います。英語力は上がったと思いますが自分の性格が変わっていることには気づけません。ですが、私は以前よりも日本が好きになりました。討論の授業の際に先生から「日本では道を歩いていていきなり銃で撃たれることはあるか?」と尋ねられました。私は、無いと答えました。すると先生が「やっぱり日本は平和だな〜」と仰いました。私はアメリカは私が思っていたよりも危険な場所なのかと思いました。他にも、警察官はとてもフレンドリーなことや彼らが銃を使うことは滅多になく、基本的には空手や柔道を使うという話をしたとことクラスメイトも先生も驚いていました。

2月26日に学校で昼食がありました。今回は日本食の番でした。私はナポリタンとワラビ餅を選びました。学校の料理番の方がお作りになったので味は日本のものと少し異なりますがそれでも美味しかったです。ナポリタンの歴史について話したところ校長先生がとても興味を持ってくださいました。気になる方はぜひ調べてみてください。わらび餅は日本のものとは異なりましたが美味しかったです。今回は黒蜜ではなくメープルシロップを使用しました。

私は先日、テネシー州を訪れました。CYC という教会のイベントに行くためでした。1日目に会場を訪れました。たくさんの方々とお話をすることができとても楽しかったです。2日目は豪雨に見舞われ道が封鎖されてしまい何処へも出かけることができませんでした。ですが、とてもいい思い出です。

Hello. I’m Kiho Sekine. I’m in Owosso, Michigan. This winter is very chill, and my school was closed more than 10 times. This time, I would like to talk about what I grew through studying abroad.

I honestly don’t feel that I grew. My English skill is better than before, but my personality is still same. I mean that I grew, but I can’t realize for myself. However, I feel that I have patriotism more than when I was in Japan. It is because, I am taking a discussion class, and my teacher asked me that while I walk down in the street, someone will shot by gun. I answered no. My teacher said Japan is very safe place. I thought America is more dangerous than I thought.

I had Japanese luncheon on February 26th. I chose Naporitan and Warabimichi. Actually, my school cook made those so it tastes little different, but my host family and friends liked them. Also, this time cook served those at school lunch. Not many people ate, but most students are interested in that. I spoke about background of Naporitan. After WW2, American army left spaghetti and ketchup. During that time, meat was very expensive so people used sausage. My principal liked this story, and he praised me. Warabimochi was not taste like real one, but it was good. I used maple syrup as Kuromitu. I want to make many Japanese food, but my host family is very busy so I cannot make often so this luncheon is very good chance to introduce Japanese culture.

Also, I went to Tennessee to go CYC (church youth conference). However, 2nd day was a heavy rain, so I couldn’t go anywhere. But, on 1st day, I talked to many people at the hall and It was a great memory.

CIMG1104 CIMG1134 CIMG1139

PAGE TOP