町田 天音の留学レポート

私はMitcham Girls High School という学校に通いました。

取った科目は、science, English(IEL),English(gift),food nurtorition, P.E, music, French でした。

French のクラスは難しかったので先生に頼んでyear8のクラスに変えてもらいました。

本当は全く違うクラスに変えてもらいたかったのですが、それはできなかったので授業についていけるか心配でした。

でも受けてみるとみんな優しく面白く元気だったので私にとって一番のお気に入りのクラスになりました。授業はやはり難しかったけれど、分からないことがあっても聞いたらみんな私がわかるまで何回も説明してくれました。 そこでは、フランス語以外にもオーストラリアの政治の仕組みについても学べたのでとても興味深い授業でもありました。ディスカッションみたいなこともできて楽しかったです。

Science のクラスは専門用語が多くて大変だったけど実験が多かったので理解しやすくて楽しかったです。 実験では自分たちで考えてやったので同じチームの人と協力しながら出来ていろんな人と話す機会が持てました。なのでこのクラスでも友達を作ることができました。

初日は友達ができるか、授業についていけるかなど不安がたくさんあったけど、バディも優しく友達もつくれたので、先生の言っていることがわからなくても聞くことができたので何とかなりました。

学校で一番楽しかったことは、校外学習でした。一ヶ月しかいなかったのに4つも校外学習があり、2つは留学生だけのもので、もう2つは、10年生全員でいくものでした。

そこではワイルドライフパークに行ったりしてコアラを抱っこしたり、ワラビーに餌をあげたりできました。 モールに行ったときは、現地の子たちともたくさん話せて、みんな英語が上手だねってほめてくれたのでうれしかったです。

私のホストファミリーと学校でできた友達と先生方に感謝しています。おかげでとても楽しい1ヶ月間をおくれました。そしてもちろん行かせてくれた家族にもとても感謝しています。

I went to Mitcham Girls High School for 4 weeks. I took science, two different types of English class(one is for exchange students and other is a normal one), food nutrition, P.E, music and French.

French class was too difficult for me so I decided to take French class with year8 Students. At first I was nervous, but I liked that class the best because everyone was really nice, funny, and friendly.

At the first day of my school, I was worried and nervous but my baddie was kind and I could make friends.

The most fun thing for me was excursions.  I only stayed there for one month but I have four excursions. Two of them for exchange students and others for students in year ten. I went to Gorge Wild Life Park. There I held a koala and fed a wallaby.

I appreciate to my host family, my friends in Adelaide and teachers. Thanks to them I could spend wonderful one month. Of course, I really thank to my family to give me a chance to do study abroad.

20191003_084623610_iOS 20191003_084631195_iOS 20191003_084639276_iOS